Bezienswaardigheden


Saint-Jean d'Angély

"Halverwege tussen Cognac en La Rochelle bevindt zich Saint-Jean d'Angély beschikt over een rijk historisch patrimonium. Het stadscentrum gebouwd rond zijn Koninklijke abdij, maakt deel uit van het UNESCO's werelderfgoed hetgeen over het rijk historische verleden betuigt."

 

http://www.angely.net/Tourisme_et_loisirs.html

http://www.saintongedoree-tourisme.com/

http://www.cceangely.org/Site_CCE/

Cognac

"Naar Cognac gaan, is het ontdekken van het groot geheim rond de brandewijn, het meest succesvolle ter wereld en dit via de prestigieuze Huizen van Handel of het Museum van kunst van Cognac. Maar dit niet alleen... Cognac is ook een kunststad, "streekstad", ontdek eveneens de andere facetten die deze stad te bieden heeft..."

 

http://www.ville-cognac.fr/-Cognac-la-ville-.html

http://tourism-cognac.com/Saintes

"Een daguitstap naar Saintes verschaft een sprookachtig moment... een gallo-romeinse wijk, kunst-en historische stad vervaardigt uit een waaier van mozaiek-achtige landschappen, monumenten, culinair genot. Verrast door de Charente en haar groene vallei, wordt u ondergedompeld in een schilderachtig en onweerstaanbare universum".

 

http://www.ville-saintes.fr/

http://www.saintes-tourisme.fr/Decouvertes

La Rochelle

"Een uniek ontspannen levensritme, dit is het wederkerend gevoel wanneer men de charmes van La Rochelle heeft ontdekt. Hier is het de Oceaan die u persoonlijk van harte welkom heet vergezeld van zijn dynamische zeebries die aanleiding geeft te gaan dromen..."

 

 

http://www.ville-larochelle.fr/

http://www.larochelle-tourisme.com/Poitiers et le Futuroscope

"Welkom in een onvoorstelbare wereld ! U gaat zich onderdompelen in de grappige, fantastische en magische sfeer van Futuroscope. Hier zijn zoveel dingen te beleven, voor alle smaken en leeftijden ! Spannende avonturen, extreme sensaties, Live-optrdens, magic night shows, kortom fascinerende attracties voor groot en klein !"

 

 

 

 

http://www.futuroscope.com/

http://www.tourisme-vienne.com/

Niort et le Marais Poitevin

"Ver weg van het tromgeroffel van wereldsteden, vind u hier een gemoedsrust van een beschermde omgeving, welkom in de wereld van stilte en onverwachte ontmoetingen. Opgebouwd door de mens meer dan 10 eeuwen geleden, zijn de moerasachtige landschappen een uitnodiging tot volledige ontspanning. Men heeft hier geen notie van de tijd... Geniet van de frisse lucht dat deze geklasseerde site van Marais Poitevin te bieden heeft.

 

http://www.vivre-a-niort.com/

http://www.marais-poitevin.com/

http://www.niortmaraispoitevin.com/decouvrir